Законноизбраният президент започва да казва кой трябва да се маха

...
 Законноизбраният президент започва да казва кой трябва да се маха
Коментари Харесай

Ревизоро сви юмрук срещу президента

 

Законноизбраният президент стартира да споделя кой би трябвало да се маха и кое не е редно. На доста места по света това би се тълкувало като държавна измяна, прелом. Така разяснява министърът на околната среда Емил Димитров-Ревизоро дейностите на президента Румен Радев пред Нова телевизия. Аз бях синя каска, балансьор и отговарях за комисията за олигарсите. Съгласих се да стана министър, с цел да се изкара мандата, разясни Димитров по отношение на работата си като народен представител. Той предизвести, че ни чака тежка рецесия.

Каза още, че не би приел позиция в предстоящ експертен кабинет, а ще се върне в Народното събрание. Ревизоро дефинира себе си като компромисна фигура. Той изясни какво би могло да направи екоминистерството по отношение на измрялата риба в Стара река. Това е метод, по който се тровят реките. Ние имаме проблем със остарели пестициди, те са опаковани в бидони, запечатани, изясни Димитров във връзка разкритията за мъртвата риба, в която бе намерено отровно вещество - ДДТ. Това е токсичен препарат за растителна отбрана, неразрешен в Америка и Европа, включително и България, още през 70-те години на предишния век, както стана асно от разкритията.

Ние има проблеми с водоизточниците, половината от тях нямат санитарно охранителна зона, акцентира министърът. Той посочи какъв голям риск носи това в случай че се пръска безотговорно в съседство с такава зона. Димитров изясни и какво може да направи екоминистерството. Това, което можем да създадем е да вземем от дребното пари за други обекти и да изнесем част от пестицидите от складовете и те да бъдат извозени в чужбина, сподели Димитров.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР